Medlem i LundaCraft

caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption

Kajsa Lundmark

Jag bor och verkar i Lund och målar med akvarell, olja, akryl och linoljefärg, tecknar i blyerts, kol, grafit och olika former av kritor och tusch och gör keramik.

Jag är beroende av skapandet sedan barnsben men har även en mer samhällsanpassad läggning. Jag har grävt ner mig i nyttiga studier och sen i ett krävande och engagerande arbete. Men bilderna flyger omkring i mig. Jag har sista tiden innerligt tröttnat på allt groll överallt och vill skapa min egen värld, eller bara lyfta fram det sköna som finns i allt runt om oss. Jag måste uttrycka mig, formulera mig mer. Mitt inre bubblar av både bilder och historier, naturligtvis färgade av allt jag varit med om i mitt liv.

Mina medier är både måleri, teckning. Använder fotografering med fotona som underlag ofta. Men gör även abstrakt och ren fantasi. Jag försöker också erövra keramiken. Bruksföremål tilltalar mig starkt. Dessutom skriver jag.

Jag har som 20-åring gått på Grundskolan för konstnärlig utbildning, i Stockholm och på senare tid gått en distanskurs i barnboksillustration och på kroki

Ett par utställningar har jag haft. I Mölle, Ronneby och i Eljaröd. Var med i konstnärsgillet FKG i ett år, 2017.

För många år sedan illustrerade jag i en liten facklig tidning, för en grupp anslutna till SKTF.

Mina bilder finns även att se på Konstkvarteret.se

caption
caption
caption
caption
caption
caption