Medlem i LundaCraft

Iha Vahlberg Orre

Kraftfulla färger, former och kontraster inspirerar mig i arbetet som smyckeskonstnär.  Det är främst inom pärlbroderi och pärlsömnad som jag har utmärkt mig, såväl i Sverige som internationellt genom att tävla inom nämnda områden.  Det intresserar mig att arbeta kreativt med material och kontrastverkan vilket enligt min mening resulterar i fantasifulla och detaljrika smyckeskreationer.

Andra tekniker som jag gärna ägnar mig åt är: Wire work och vikingasöm där jag tillverkar egna kedjor gärna i olika färger. Shiborisiden, läder i form av bland annat fiskskinn från lax och karp är mina favoriter.

Många influenser i mitt arbete kommer från västra Australien. Där jag bodde under några år och också lärde mig hantverket. Jag ger kurser, har workshops och producerar egna mönster.

Jag ingår i olika konstkonstellationer och i modevärlden. Prizma är en kvinnlig konstnärsgrupp där det ingår tre målande konstnärer, en keramiker och jag med smycken.  Dessutom är jag ansluten till Konsthantverkscentrum som är en organisation för yrkesverksamma konsthantverkare.

För att se mer av mina unika smycken gå in på bloggen: www.ihaofsweden.se.

Vill du komma i kontakt med mig så maila: andorra59@hotmail.com eller ring: 0768-964877