Medlem i LundaCraft

caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption

Hans-Börje Jansson

Jag är fotograf som sadlat om från ett gott liv som professor. Jag gick i pension vid 62 och hade tidigare beslutat mig för att återuppta min gamla tonårshobby. Jag började studera ”Den fotografiska bilden 1 & 2” 2009-10 vid Malmö universitet och fick 60 nya fräscha poäng. I övrigt får jag väl kalla mig autodidakt, men som läst massvis med litteratur om digital fotografi och bildhandling på datorn.

Jag har fotograferat sedan tidiga tonåren och arbetat mig igenom hela den analoga proceduren, med framkallning och förstoringar i provisoriskt mörkrum. Det har varit lärorikt, men jag är ändå glad för den digitala eran. Förutom att man kan ”slösa” med bilder i kameran för att fånga motivet som man vill ha det, ger också tekniken en stor möjlighet att experimentera i bildbehandlingsprogram i datorn.

Mitt intresse för fotografi är ganska brett med en viss tonvikt på naturen, allt från makro (närbilder) till landskap. Men även porträtt, stadsbilder och studio finns i arsenalen. Eftersom mina bilder inte gör anspråk på att exakt visa verkligheten, eller vara journalistiskt korrekta, tar jag mig stora konstnärliga friheter för att skapa den bild jag vill ha och själv gillar. Sedan gläder jag om också andra tycker sammaledes.

 

Kontakta mig på info@hbjanssonphotography.se

Eller se mer på www.hbjanssonphotography.se